Петиція проти 5G зібрала 25 тисяч підписів

На даний момент немає ніяких свідчень того, що смартфон взагалі якимось чином шкодить здоров’ю людини – ВООЗ, американські Центри контролю та профілактики захворювань та британська Національна служба охорони здоров’я в цьому плані сходяться. Тим не менше, це не завадило виникненню нових конспірологічних теорій про 5G, і тепер це добралося й до України. Як результат, на сайті президента України з’явилась петиція з вимогою на законодавчому рівні заборонити 5G, а зараз вона набрала 25 тисяч голосів, необхідні для розгляду. 

Зараз петицію підписали вже більше 25400 людей. В ній досить чітко відображена аргументація – 5G слід заборонити через “вкрай негативне його впливання на здоров’я”, а в обґрунтувальній частині сказано, що підписанти просять не вводити новий вид зв’язку в Україні без клінічно підтвердженої доказової бази щодо безпечності 5G. 

Насправді слабке неіонізуюче випромінювання від веж мобільного зв’язку та електромагнітне випромінювання від робочого мобільного телефона ніяким чином не впливає на людський організм, принаймні вчені, незважаючи на велику кількість масштабних досліджень, досі цього не виявили. 

Як уже згадувалось раніше, розглядаються лише ті петиції, які набрали більше 25 тисяч голосів за три місяці після публікації, а саме у цієї петиції до кінця терміну залишилося 4 дні. Звісно, 5G ніхто не заборонятиме, але справді неприємно, що потенційно корисні ініціативи не підтримують належним чином, а конспірологічні вигадки збирають необхідну кількість підписів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.