4G почав працювати ще на восьми станціях київського метро

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні оператори мобільного зв’язку, які входять у так звану “велику трійку”, тобто Vodafone, Київстар та Lifecell, спільними зусиллями запустили 4G LTE інтернет ще на восьми станціях метрополітену, а також у тунелях, що з’єднують їз. Тепер 4G LTE працює на Житомирській, Мінській, Лук’янівській, Оболоні, Сирці, Дорогожичах, Святошині та Героїв Дніпра. Повноцінний запуск став можливим завдяки рішенню Київської міської ради про доступ до міської інфраструктури, яке датується 12-им травня цього року. За тиждень до цього всі три оператори запустили 4G LTE на станції Академмістечко. 

На церемонії запуску 4G у київському метро були присутні мер Києва Віталій Кличко та заступник міністра цифрової трансформації Олександр Шелест. На наступному етапі планується запуск 4G на Університеті, Театральній, Хрещатику, Контрактовій та Поштовій площах, Площі Незалежності, Площі Льва Толстого, Олімпійській та Палаці Україна, Львівській Брамі, Золотих Воротах, Палаці спорту, Кловській та Печерській. Конкретні терміни запуску поки невідомі. 

Зупускають 4G в метро

Publiée par Александр Барабошко sur Vendredi 3 juillet 2020

Зараз для роботи 4G в метрополітені Київстар, Vodafone та Lifecell використовують частоти в діапалознах 1800 МГц та 2600 МГц, що дозволяє забезпечити найкращу якість та швидкість мобільного інтернету. В рамках тендеру інфраструктуру для спільної 4G-мережі поставляє компанія Facebook. Технічне рішення дозволяє використовувати базову станцію всім трьом операторам, але кожен з них працює у власному частотному діапазоні згідно з власними ліцензіями на 4G. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.