Мінцифри збирає відгуки про якість мобільного інтернету

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Буквально два тижні тому Міністерство цифрової трансформації запустило нову ініціативу – тепер суспільство просять повідомляти про проблемні місця, у яких погана якість зв’язку, або мобільний інтернет не працює взагалі, щоб покращити покриття разом з оператором. Спочатку цей експеримент був лише в рамках Києва, а тепер доступний по всій Україні, про що повідомила команда Diia Company. 

Схема залишилась такою самою, як і була – Мінцифри збирає дані через Telegram. Гілка коментарів доступна за цією адресою. У відповідях користувачів просять повідомляти місто та область, назву мобільного оператора та приблизну адресу місця з поганим зв’язком. На даний момент в опитуванні вже більше 530 повідомлень про зони з поганим інтернетом. 

В Мінцифри також підкреслили, що зараз 4G LTE доступно вже у більш, ніж 16 тисячах населених пунктів. Поки невідомо, наскільки ефективною буде ця ініціатива Міністерства цифрової трансформації, але тут багато залежить і від того, як цю ініціативу підтримають оператори мобільного зв’язку, а вони, нагадаю, найближчим часом почнуть розгортати 4G-мережі в частотних діапазонах 800-900 МГц. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міжнародні магістралі планують покрити 4G протягом тридцяти місяців (до осені 2022 року), а національні – протягом сорока восьми місяців (у 2025 році). Також Міністерство інфраструктури планує до 2024 року запустити високочастотний інтернет 4G у 95 відсотках транспортної інфраструктури, населених пунктах та їхніх соціальних об’єктах. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.