Lifecell хоче заборонити ввезення “сірих смартфонів”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оператор мобільного зв’язку Lifecell підтримує ухвалення законопроекту “Про електронні комунікації”, але вважає за потрібне допрацювати пункти про визначення оператора з суттєвою перевагою на ринку, а також включити в нього створення механізму перешкоджання ввезення “сірих” смартфонів. 

“Ми підтримуємо прийняття законопроекту. Зокрема пункти щодо виконання Україною угоди про асоціацію з ЄС, а саме посилення можливості регулятора аналізувати ринки та запобігати викривленню конкуренції; введення пункту про технологічну нейтральність та спільне використання радіочастот; а також введення механізму фінансування радіочастотного моніторингу за рахунок рентної оплати, яку платять оператори”, – повідомила виданню “Інтерфакс-Україна” прес-служба Lifecell. 

Також у оператора вважають, що слід переглянути та уточнити деякі пункти закону, щоб зробити його більш ефективним. Наприклад, слід допрацювати механізми визначення оператор, який має суттєву перевагу на ринку; скоротити терміни, протягом яких регулятор не може переглядати ставки за термінацію трафіку в мережах операторів, а також уточнити, які саме міри може прийняти регулятор у разі існування проблем на роздрібних ринках. Оператор також вважає, що слід запобігати ввезенню “сірих” мобільних телефонів. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, Lifecell вважає позитивними моментами законопроекту пункти про доступ до інфраструктури операторів з ціллю спільного використання; пункти, які дозволяють регулятору в позасудовому порядку вирішувати суперечки з абонентами та пункт, який дає можливість створення незалежного інструменту для порівняння цін та якості послуг різних операторів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.