Експерти назвали яка середня швидкість інтернету в Україні і світі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швидкість доступу до мережі зростає з кожним роком. Звичайно, до рекордних показників звичайним користувачам ще далеко, але прогрес помітний. Аналітики DecisionData з’ясували, як змінилася середня швидкість мобільного і стаціонарного інтернету за останні 10 років, а також визначили, в яких країнах найшвидший доступ до всесвітньої павутини.

Швидкість інтернету

За минулі десять років швидкість інтернету в багатьох країнах зросла майже в 10 разів. Як приклад наводиться Південна Корея, де в 2010 році цей показник становив всього 13 Мбіт/с, в той час як зараз середня швидкість по країні зросла до 120,1 Мбіт/с. Перше місце за швидкістю дротового інтернету зараз займає Сінгапур із середнім значенням по країні 198,46 Мбіт/с. А ось найшвидший мобільний інтернет в Південній Кореї — 88,01 Мбіт/с.

Швидкість інтернету

Швидкість мобільного інтернету (ліворуч) і стаціонарного (праворуч)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Україна знаходиться далеко від першої десятки лідерів. За середньою швидкістю дротового інтернету країна займає 58 місце з показником 52.06 Мбіт/с. Середня швидкість мобільного інтернету становить 23.83 Мбіт/с, що дозволило Україні зайняти тільки 78 місце, пропустивши вперед більшу частину європейських і навіть деяких африканських країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.