Facebook вдалася до хакерства для допомоги в затриманні злочинця

Facebook вдалася до хакерства для допомоги в затриманні злочинця

Facebook заплатила фірмі по кібербепеці за створення інструменту для експлуатації уразливості в ОС, що використовується злочинцем.

Facebook вдалася до хакерства для допомоги в затриманні злочинця
Компанія Facebook заплатила фірмі з кібербезпеки за розробку хакерського інструменту. Таким чином соціальна мережа вирішила допомогти ФБР викрити злочинця з Каліфорнії, який неодноразово переслідував дівчат у соціальній мережі Facebook, повідомило видання Motherboard.

Facebook роками відстежувала Бастера Хернандеза (Buster Hernandez). Злочинець використовував захищену операційну систему Tails, приховував свою справжню IP-адресу і продовжував переслідувати своїх жертв, використовуючи чати, електронну пошту і Facebook. Компанія прийняла рішення допомогти ФБР зламати обліковий запис Хернандеза з метою зібрати докази, які дозволили б його заарештувати.

Команда безпеки Facebook співпрацювала зі сторонньою фірмою з кіберпезпеки над розробкою хакерського інструменту для експлуатації уразливості у відеоплеєрі Tails. Експлуатація уразливості дозволяла дізнатися реальну IP-адресу людини, що переглядає відео. ФБР використовувало цей інструмент для відправки Хернандезу відеоролика, який дозволив відомству зібрати докази для арешту. У лютому Хернандез визнав себе винним по 41 пункту звинувачення.

За словами співробітників Facebook, це був перший і єдиний раз, коли компанія допомогла правоохоронним органам переслідувати злочинця за допомогою подібних методів. Як зазначило видання, Facebook не повідомила подробиці про злом команді розробників Tails.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.