Вчені змоделювали світ без карантину

Вчені змоделювали світ без карантину

Дослідники з Каліфорнійського університету в Берклі опублікували дослідження, присвячене ефекту від заходів по боротьбі з поширенням коронавірусу. В поле зору вчених потрапили обмеження, що стосується роботи навчальних закладів та релігійних центрів, заборони на подорожі, скасування масових заходів і розпоряджень сидіти вдома.

Автори дослідження прийшли до висновку, що без серйозних карантинних заходів в США могло б бути 60 млн хворих замість 1,9 млн. З 3 березня по 6 березня число постраждалих від хвороби б безперервно подвоювалося.

Більш високу ефективність карантин із забороною виходу на вулицю показав в Китаї, звідки і почалося поширення COVID-19. Це допомогло уникнути зараження 285 млн людей. Як тільки коронавірус почав набирати стрімких обертів, Ухань, який став епіцентром, перейшов майже на стан облоги.

Вчені підкреслюють, що влада Китаю почала вживати заходів щодо стримування коронавірусу раніше, ніж це зробили в США чи Італії, що допомогло уникнути більш масового зараження. У Штатах, як мінімум могли б уберегти 645 тисяч людей від захворювання і ще 36 тисяч від смерті, ввівши карантин на 1-2 тижні раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.