Ілон Маск розповів про ключову місію SpaceX

Після невдалого запуску прототипу Starship глава SpaceX звернувся до співробітників компанії у відкритому листі. Незважаючи на успішний запуск космонавтів на МКС, він закликав їх не розслаблятися – і зазначив, що пріоритетом SpaceX на найближче майбутнє залишаються зовсім не пасажирські перевезення на навколоземну орбіту, а ще масштабніший проект.

«Будь ласка, вважайте, що сьогодні головним пріоритетом SpaceX, крім того, що він дозволить знизити ризик, пов’язаний з поверненням Crew Dragon, залишається Starship. Просування [його] будівництва має відбутися різко і негайно », – заявив Маск.

Зараз SpaceX працює над багаторазовою системою для міжпланетних польотів, представленої надважкої ракетою Super Heavy і космічним кораблем Starship. Очікується, що обидва ступені будуть здатні здійснювати самостійну посадку, а також виявляться придатні для багаторазових польотів. Starship в перспективі планується використовувати для доставки людей на Місяць і Марс – місткість корабля налічує до ста чоловік.

Нещодавно протестований прототип Starship SN4 отримав серйозні пошкодження в результаті вибуху, викликаного витоком метану. Проте SpaceX вже підготувала новий випробувальний стенд, а збірка Starship SN5 добігає кінця. Паралельно компанія приступила до робіт над черговою версією прототипу. Перша вантажна місія на Марс як і раніше запланована на 2022 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.