Новини України та Світу

«Вхід з Apple»: функція виявилася вразливою перед хакерами

Share

Дослідник безпеки Бхавук Джайн виявив небезпечну уразливість в функції «Вхід з Apple». Експлуатація уразливості дозволяє зловмисникові віддалено обійти аутентифікацію і перехопити контроль над обліковими записами цільових користувачів в сторонніх службах і додатках, для авторизації в яких використовувалася функція «Вхід з Apple».

Запущена в минулому році функція «Вхід з Apple» була представлена ​​в якості можливості авторизації зі збереженням конфіденційності, дозволяючи реєструвати облікові записи в сторонніх додатках без розкриття адреси електронної пошти.

Уразливість була пов’язана з тим, як Apple перевіряла користувача на стороні клієнта перед ініціацією запиту з серверів перевірки автентичності Apple. Під час аутентифікації користувача через функцію «Вхід з Apple» сервер генерує JSON Web Token (JWT), що містить конфіденційну інформацію, яку сторонній додаток використовує для підтвердження особи користувача, що увійшов в систему. Хоча компанія просить користувачів увійти в свій обліковий запис Apple перед початком запиту, вона не перевіряла, запитує чи та ж людина JSON Web Token (JWT) на наступному кроці зі свого сервера аутентифікації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином, відсутність даної перевірки могло дозволити зловмиснику надати Apple ID, що належить жертві, обманюючи сервери Apple з метою створення корисного навантаження JWT і входу в сторонній сервіс з використанням даних жертви.

За словами фахівця, вразливість може бути проексплуатовано, навіть якщо користувач приховав свій ідентифікатор електронної пошти від сторонніх служб, і може також використовуватися для реєстрації нового облікового запису з ідентифікатором Apple ID жертви.

Бхавук повідомив про свої знахідки команді безпеки Apple в минулому місяці, і компанія виправила дану уразливість.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    У пошуковий рядок Google Chrome додали штучний інтелект

    Компанія Google додала в пошуковий рядок свого браузера Chrome можливості нейромереж. Як розповіли розробники у…

    30.04.2024

    На Kickstarter набирає популярності складний електричний лонгборд

    Італійська компанія Linky Innovation представила оновлений складний електричний лонгборд Kickstarter. Оригінальний Linky був анонсований ще…

    30.04.2024

    Власники Android не можуть надіслати відео WhatsApp

    Користувачі Android-смартфонів зіткнулися з неприємною проблемою – не вдається відправити відео до WhatsApp. При спробі…

    30.04.2024

    Чутки: середньобюджетний Huawei nova 13 Pro отримає флагманський процесор

    Huawei готується до випуску смартфонів середнього класу nova 13 Pro та 13 Ultra, і в…

    30.04.2024

    Українцям розповіли про ризики використання громадського Wi-Fi

    Провідний експерт нашого сайту Митник Михайло попередив про ризики, пов'язані з використанням незахищених громадських точок…

    30.04.2024

    Epic Games анонсувала повернення Fortnite на iOS та iPadOS

    Євросоюз повідомив про те, що скоро на iPadOS теж будуть доступні сторонні магазини програм, як…

    30.04.2024