В Apple App Store виявлені шахрайські VPN-додатки

Додатки стягують підвищену плату за послуги, які не надаються належним чином.

В Apple App Store виявлені шахрайські VPN-додатки
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дослідники компанії Avast виявили три шахрайських VPN-додатки для iOS-пристроїв, які змушують користувачів купити платну підписку і списуюти кошти один раз в тиждень. За словами експертів, додатки стягують підвищену плату за послуги, які не надаються належним чином. Незважаючи на високий рейтинг, на справі вони є «пустушкою».

В Apple App Store виявлені шахрайські VPN-додатки

Подібні пустушки (fleeceware) відносяться до так званих «сірих» додатків, оскільки самі по собі не є шкідливими. Вони просто вимагають невиправдано високу плату за послуги, які насправді коштують набагато дешевше.

Як з’ясували дослідники, додатки Buckler VPN, Hat VPN і Beetle VPN після триденного випробувального терміну списують з рахунків користувачів близько $ 10 в тиждень. При спробі скористатися сервісом після оплати підписки з’являється повідомлення про необхідність заплатити ще раз, уже за доступ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі три додатки все ще доступні в App Store, а їх рейтинг складає 4,6-4,8. Оскільки в них не міститься ніяких шкідливих компонентів, вони не порушують правила магазину. Проте, за словами дослідників, хвалебні огляди сервісів є підробленими. Всі вони схожі між собою, однак під ними іноді зустрічаються коментарі реальних користувачів, що попереджають про шахрайство.

Фахівці повідомили Apple про проблему і рекомендували користувачам уважно стежити за тим, які суми списуються з їх рахунків після закінчення пробного терміну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.