Вартість акцій Apple досягла рекордного рівня після втрат через пандемію коронавірусу COVID-19

Вартість акцій Apple досягла рекордного рівня після втрат через пандемію коронавірусу COVID-19
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Акції Apple досягли рекордного максимуму в 328 доларів після великих торгів в цю п’ятницю. Це означає, що компанія компенсувала всі втрати пов’язані з коронавірусом.

Індекс AAPL впав до 224,37 долара США 23 березня через ситуацію з пандемією. За 10 днів до цього Apple тимчасово закрила всі свої Apple Store по всьому світу за межами Китаю.

Обвал, пов’язаний з коронавірусом, був одним з найбільш різких і помітних спадів недавньої історії Apple. Всього за місяць компанія втратила близько 100 доларів в порівнянні з попереднім рекордним максимумом, який становив 324,95 долари.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тенденція до зниження тривала до 23 березня, відразу після цього знову почалося зростання. В цілому акції Apple в цьому році зросли на 11%. Цей рік для компанії почався приблизно із 300 доларів за акцію.

Поки важко передбачити, як все піде в 2020 році для Apple. На даний момент проблеми, пов’язані з коронавірусом, мабуть, зменшуються. Ланцюжок поставок в Китаї відновлений, а виробництво запущено. У цьому місяці купертіновці готуються до заходу для розробників WWDC, яка вперше пройде в режимі онлайн.

Проте, сьогоднішній стрибок цін демонструє стійкість вартості акцій Apple. В даний час ринкова капіталізація AAPL становить 1,42 трильйона доларів. Для порівняння, капіталізація Amazon становить 1,2 трильйона, Alphabet – 978 мільярдів, Facebook – 656 мільярдів, а Microsoft – 1,4 трильйона доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.