Створено програму для визначення кандидатів на звільнення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бостонський стартап Enaible розробив програмне забезпечення, яке дозволяє оцінити продуктивність співробітників і дати рекомендації, кого слід підвищити, а кого – звільнити. Про це пише MIT Technology Review.

Технологія Enaible працює на базі штучного інтелекту. Вона відрізняється від стандартних програм для стеження за співробітниками – в статті говориться, що вона не тільки збирає інформацію з камер і корпоративної пошти.

«Уявіть, що ви, як керівник, могли б стояти поруч зі співробітником і спостерігати за його роботою протягом усього дня, давати рекомендації. Це те, що ми і намагаємося зробити. Те, що ми розробили », – розповів гендиректор Enaible Томмі Вейр.

Начальники спішно скуповують програми для стеження за віддаленими співробітниками

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сервіс Enaible допомагає стежити за тим, з якою швидкістю і залученістю співробітник виконує свої завдання. Потім програма оцінює його роботу за шкалою від 0 до 100 і дає рекомендації. У підсумку керівник отримує список лідерів і аутсайдерів.

При цьому MIT Technology Review підкреслює, що поки Enaible відмінно підходить тільки для оцінки і контролю монотонної роботи. Оцінити виконання складних і творчих завдань сервіс не здатний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.