Позивачі вимагають від Google $ 5 млрд за відстеження користувачів Chrome

Позивачі вимагають від Google $ 5 млрд за відстеження користувачів Chrome

На цьому тижні Google зіткнувся із колективним позовом, який звинувачує інтернет-гіганта у вторгненні в приватне життя мільйонів користувачів браузера Google Chrome. Мова йде про практики відстеження веб-серфінгу в режимі «інкогніто».

В документі, що надійшов до суду позивачі чітко дають зрозуміти, що користувачі браузера поняття не мають, що їх поведінку відстежують, оскільки Google не попереджає їх про це.

Згідно позовної заяви, корпорація використовує сервіси Google Analytics, Google Ad Manager, а також ряд інших додатків і плагінів для логування веб-активності людей.

Відбувається це, за словами позивачів, в такий спосіб: коли користувач відвідує певний веб-ресурс або відкриває додаток, що використовує сервіси Google, частина його даних (наприклад, IP-адреса, апаратна складова і контент, що проглядається) відправляється на сервери Google.

У переважній більшості випадків користувач навіть не підозрює про подібне відстеження, оскільки Google не вимагає від сторонніх сайтів повідомляти відвідувачів про використовувані сервіси інтернет-гіганта. Таким чином, в позові з’явився пункт про прямий доступ до особистої інформації людей без їхнього відома.

Як пише видання Reuters, позивачі, спираючись на закони штату Каліфорнія, вимагають від Google як мінімум $ 5 мільярдів за незаконні практики відстеження користувачів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.