Twitter зупиняє дію сотні твітів #dcblackou під час протестів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Сотні акаунтів заблоковані Twitter Inc. у зв’язку з поширенням хибної заяви про збої зв’язку під час акцій протесту у Вашингтоні.

Реклама

Акція була частиною активного розслідування у відношенні хештегу #dcblackout, за словами представника Twitter в понеділок, який привів політику компанії до заборони спаму та маніпуляцій з платформою.

Це останній приклад того, як Twitter бореться з порушенням контенту, оскільки протести розпочались на минулому тижні після смерті Джорджа Флойда, афроамериканця. Облікові записи, які були зачеплені цим придушенням, варіювались від спамоподібних облікових записів, видаленими в понеділок, до Президента Дональда Трампа.

Реклама

31 травня Трамп ретвітнув акаунт, який включав хештег #QAnon у свою стрічку, посилання на групу, яка вважає, що конспіративна “глибока держава” намагається підірвати президента та його прихильників. Президент перепостив твіт з облікового запису, який поширював девіз групи та включив відео передвиборчої промови Трампа. Twitter зразу ж заблокував обліковий запис, заявивши, що її власник раніше був заблокований та не повинен був створювати новий обліковий запис.

Twitter пильно слідкує за акаунтом президента з моменту його першої появи, наклавши ярлик на свої твіти, які порушили дезінформаційну політику компанії 26 травня. Три дні потому, Twitter повідомив про порушення правил в іншому твіті Трампа, який попереджував протестантів в Міннесоті, що «коли розпочинається грабіж, починається стрілянина».

Хештег #dcblackout, що з’явився в США в понеділок, був вперше опублікований у Твіттері обліковим записом, у якого було три підписники. Але інші світили його приблизно 500 тис. разів упродовж дев’яти годин після першого повідомлення, про це повідомляє The Washington Post. Хештег був пов’язаний з хибними твердженнями про те, що власники заблокували комунікації, щоб перешкодити протестувальникам, як йдеться в повідомленні The Post.

В понеділок зранку Twitter вживав заходи проти інших хештегів, що спонукали інших користувачів ставити коліна на шиї людей, імітуючи дії поліціянта, який був обвинувачений у вбивстві Флойда. Компанія заявила, що вона заблокувала цей хештег від показів в результатах пошуку, а також заблокувала його від трендів.

Раніше ми повідомляли, що Дональд Трамп погрожує закрити Twitter, Facebook та інші соціальні мережі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоBloomberg.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ