Twitter зупиняє дію сотні твітів #dcblackou під час протестів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сотні акаунтів заблоковані Twitter Inc. у зв’язку з поширенням хибної заяви про збої зв’язку під час акцій протесту у Вашингтоні.

Акція була частиною активного розслідування у відношенні хештегу #dcblackout, за словами представника Twitter в понеділок, який привів політику компанії до заборони спаму та маніпуляцій з платформою.

Це останній приклад того, як Twitter бореться з порушенням контенту, оскільки протести розпочались на минулому тижні після смерті Джорджа Флойда, афроамериканця. Облікові записи, які були зачеплені цим придушенням, варіювались від спамоподібних облікових записів, видаленими в понеділок, до Президента Дональда Трампа.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

31 травня Трамп ретвітнув акаунт, який включав хештег #QAnon у свою стрічку, посилання на групу, яка вважає, що конспіративна “глибока держава” намагається підірвати президента та його прихильників. Президент перепостив твіт з облікового запису, який поширював девіз групи та включив відео передвиборчої промови Трампа. Twitter зразу ж заблокував обліковий запис, заявивши, що її власник раніше був заблокований та не повинен був створювати новий обліковий запис.

Twitter пильно слідкує за акаунтом президента з моменту його першої появи, наклавши ярлик на свої твіти, які порушили дезінформаційну політику компанії 26 травня. Три дні потому, Twitter повідомив про порушення правил в іншому твіті Трампа, який попереджував протестантів в Міннесоті, що «коли розпочинається грабіж, починається стрілянина».

Хештег #dcblackout, що з’явився в США в понеділок, був вперше опублікований у Твіттері обліковим записом, у якого було три підписники. Але інші світили його приблизно 500 тис. разів упродовж дев’яти годин після першого повідомлення, про це повідомляє The Washington Post. Хештег був пов’язаний з хибними твердженнями про те, що власники заблокували комунікації, щоб перешкодити протестувальникам, як йдеться в повідомленні The Post.

В понеділок зранку Twitter вживав заходи проти інших хештегів, що спонукали інших користувачів ставити коліна на шиї людей, імітуючи дії поліціянта, який був обвинувачений у вбивстві Флойда. Компанія заявила, що вона заблокувала цей хештег від показів в результатах пошуку, а також заблокувала його від трендів.

Раніше ми повідомляли, що Дональд Трамп погрожує закрити Twitter, Facebook та інші соціальні мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.