Трамп практично зізнався в тому, що Huawei – всього лише розмінна монета в торговельній війні з Китаєм

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Переговори щодо торговельної угоди між США і Китаєм загострилися минулої неділі, коли адміністрація Трампа взяла і включила Huawei в перелік фірм, з якими місцевим компаніям пропонується не вести бізнес. Наслідки цього рішення ми вже знаємо: Google відключила Huawei від Android, ARM може позбавити китайську компанію ліцензії, через що під ударом опинилися SoC Kirin, нарешті, виключення Huawei з консорціуму SD Association загрожує зупинкою виробництва і продажів пристроїв з підтримкою відповідних карт пам’яті. І ось зараз, здається, Трамп пішов на поп’ятну. Але в своєму характерному ключі.

У четвер вдень президент США взяв участь в якомусь сільськогосподарському заході, після закінчення якого пройшов традиційний брифінг з пресою. Один з журналістів поставив йому питання про дії США проти Huawei, в результаті чого відбувся такий діалог:

Трамп: Huawei дуже небезпечна. Ви подивіться на те, що вони зробили з точки зору безпеки, з військової точки зору, це дуже небезпечно. Так що цілком можливо, що Huawei навіть буде включена в якомусь вигляді в торгову угоду. Якщо б ми уклали угоду, я міг би уявити, що Huawei може бути включена в якусь форму, в якусь частину торгової угоди.

Репортер: Як би це виглядало?

Трамп: Це б виглядало дуже добре для нас.

Репортер: Але частина [щодо] Huawei, як би ви її оформили?

Трамп: Про це поки рано говорити. Ми просто дуже турбуємося про Huawei з точки зору безпеки.

Незважаючи на надмалу інформативність промов Трампа, з цих заяв можна зробити два висновки. Перший, Huawei потрапила в опалу через загрозу безпеці США, другий – обмеження проти Huawei можуть бути зняті як частина торгової угоди. Виходить, що наскільки б не були серйозними претензії до Huawei, всі «небезпеки», яка вона несе США, можуть зникнути разом з укладенням торгової угоди з Китаєм!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це два суперечать один одному заяви, з яких випливає, що насправді ніяких загроз безпеці США Huawei не несе, а всі закиди на її адресу насправді блеф. Адже після прийняття торгового угоди обладнання Huawei не стане дивним чином «більш безпечним», а Китай не перестане шпигувати за США. Ну а якщо Huawei ніколи і не представляла загрозу безпеці США, значить Трамп просто використовував цю ситуацію як привід для ескалації торгової війни. І, судячи з усього, тільки що він сам в цьому зізнався.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.