Intel визнає наявність ще однієї уразливості в своїх процесорах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спільно з дослідниками в області безпеки, які працюють у кількох університетах в різних країнах, а також з фахівцями компаній Cyberus, BitDefender, Qihoo360 і Oracle компанія Intel повідомила, що в її процесорах знайдена чергова вразливість, пов’язана зі спекулятивним виконанням команд. Уразливість зачіпає більшість процесорів Intel, за винятком деяких процесорів Core 8-го і 9-го покоління, а також процесорів Intel Xeon Scalable 2-го покоління, в яких, за словами Intel, вже прийняті заходи на апаратному рівні. У компанії розраховують, що всі її майбутні процесори будуть захищені від цієї проблеми.

Для попередніх поколінь процесорів виробник має намір випустити оновлення мікрокоду, що усуває вразливість. Як стверджується, оновлення мінімально знижує продуктивність процесорів.

Після установки оновлення можуть знадобитися додаткові кроки, в тому числі — відключення Hyper-Threading, тобто заборона багатопоточного виконання. Виробник підкреслює, що саме по собі відключення Hyper-Threading не усуває вразливість.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Додаткова інформація про уразливість доступна на сайті Intel.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.