Гравець Apex Legends, який витратив 500 доларів на отримання рідкісних речей: Воно того не варте

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відомо в Apex Legends з лутбоксів випадають, в тому числі «реліквії» (heirloom) – дуже рідкісні косметичні речі. 24-річний гравець Коул так хотів отримати ці речі, що витратив 500 доларів і відкрив 500 контейнерів.

У розмові з Kotaku Коул зазначив, що раніше захоплювався Fortnite, Overwatch і Rocket League, але витратив на косметичні мікротранзакції менше 30 доларів.

«Мені ніколи особливо не щастило з лутбоксами, хоча мені хотілося отримати деякі речі. Я знав особливості їх роботи і не збирався викидати гроші в гонитві за морквою на палиці», – сказав Коул.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У випадку з Apex Legends Коул дізнався, що якщо у вас немає всіх наборів реліквій для героїв, то для гарантованого отримання такого набору треба відкрити не більше 500 лутбоксов. У підсумку, Коул почав відкривати контейнери, але незабаром зрозумів, що процес не приносить йому задоволення, як і отримання рідкісних і легендарних речей.

Гравець отримав заповітні «реліквії», але потім написав на Reddit, що «воно того не варте». У розмові з Kotaku Коул зізнався, що написав на Reddit з метою посміятися над собою. Ще Коул хотів застерегти інших людей, щоб вони не чинили так, як він.

“Відверто кажучи, мої відчуття після того, як я витратив 500 доларів, найкраще описати словом “шок”. Я здійснював дурні покупки раніше, але вони не були пов’язані з іграми. Однак тут ти витрачаєш багато грошей на шанс отримати віртуальну річ, яка не представляє реальної цінності для більшості людей, це трохи інше, розумієте?», – сказав Коул.

“Чи є вони [лутбокси] хижими методами монетизації? Можливо. Азартні ігри безсмертні? Непросте питання. Багатьом людям подобаються азартні ігри, і вони роблять це свідомо. Це може бути весело, але при наявності контролю. Умовно-безкоштовним іграм треба заробляти, і лутбокси це пропонують. Втім, є багато умовно-безкоштовних ігор, які процвітають без скандальних лутбоксів”, – зазначив Коул.

На думку Коула, в Apex Legends могла б використовуватися така ж система монетизації, як в Fortnite з можливістю купувати конкретні косметичні речі. Проте Коул визнає, що при наявності в Apex Legends можливості купувати «реліквії» відразу, а не вибивати їх з контейнерів, Respawn і EA отримали б від нього близько 30 доларів, а не 500 доларів.

“Я знаю, що моя історія не унікальна”, – підсумував Коул.

Apex Legends доступна на РС, PS4 і Xbox One.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.