З технологією Nvidia DLSS, що працює на нових відеокартах Turing, все не так просто

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Схоже, AMD, критично відгукуючись про технологію Nvidia DLSS, не знала того, що виявили фахівці ресурсу TechPowerUp.

Виявляється, є чимала кількість обмежень, що перешкоджають активації даного методу згладжування. Для початку, DLSS підтримують лише відеокарти Turing, але це зрозуміло. Як ми вже говорили, використовувати метод можна лише в тих іграх, в яких закладена його підтримка, але і це не новина.

Однак, як показали тести, навіть маючи відеокарту Nvidia нового покоління і включивши гру з підтримкою DLSS, не факт, що у вас вийде активувати цей метод.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприклад, у грі Metro Exodus з відеокартою GeForce RTX 2060 технологію DLSS не вийде активувати здатністю 4K, а власники RTX і 2080 2080 Ti не зможуть одночасно використовувати DLSS і RTX в Full HD.

В Battlefield V ситуація ще цікавіше. У ній флагманська RTX 2080 Ti не може одночасно працювати з DLSS і RTX в тому числі і при WQHD.

Джерело зв’язалося з Nvidia для отримання коментарів, і компанія розповіла, що метод DLSS найбільш ефективний, коли GPU відеокарти максимально завантажене. А якщо навантаження відносно невелике, метод доступний не буде. Відповідно, можна для початку активувати трасування променів, щоб більше навантажити GPU, а потім включити DLSS, хоча, як ми вже зазначили вище, це не завжди спрацьовує.

Джерело припустило, що дані обмеження пов’язані з реалізацією DLSS, яка в основному обробляється за допомогою тензорних ядер в нових GPU, але підтвердження з боку Nvidia поки немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.