Творець популярного мода для GTA Online заплатить більше $200 тис. за порушення авторських прав

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ігрові видавництва не соромляться звертатися до послуг юристів, щоб захистити належні їм авторські права, а також покарати читерів і шахраїв.

Компанія Take-Two Interactive звинуватила жителя Флориди Джонні Переса (Jhonny Perez) в тому, що він порушив авторські права, а також знищив баланс ігрового процесу популярного онлайнового екшену GTA Online.

Джонні Перес є творцем і розповсюджувачем платної модифікації Elusive для GTA Online, яка надає гравцям безлімітну внутрішньоігрової валюту і різні чіти для ігрового процесу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ця новина могла б залишитися без уваги громадськості, якби не сума, яку призначив в якості покарання суд, який визнав Джонні Переса винним. Тепер він повинен виплатити 150 000 доларів компанії Take-Two Interactive в якості компенсації, а також перевести близько 70 000 доларів за послуги адвокатів.

У 2018 році Take-Two Interactive зв’язалася з Джонні, запропонувавши йому вирішити питання наступним чином: він припиняє підтримку мода і переводить отримані від його реалізації кошти на благодійність. Автор модифікації дав згоду, проте в підсумку відмовився йти на діалог і надати документи, що підтверджують, скільки грошей він заробив на шахрайстві. У підсумку Take-Two Interactive подала до суду і виграла справу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.