Apple відновила відкликані сертифікати Facebook і Google після скандалів зі збором даних

Нагадаємо, на днях стало відомо, що Facebook за допомогою спеціального додатку збирала дані про користувачів. Для поширення цього ПЗ серед користувачів iOS компанія використовувала спеціальні сертифікати Apple. Як тільки діяльність Facebook була розкрита, купертінскій гігант відкликав сертифікати, що є серйозною проблемою для найбільшої в світі соціальної мережі.

Вчора стало відомо, що приблизно тим же ще з 2012 року займалася і Google, хоча пошуковий гігант, на відміну від Facebook, не мав доступу до перепискам користувачів і збирав менш особисту інформацію. Google використовувала ті ж сертифікати, і ось стало відомо, що її спіткала та ж доля: Apple ці сертифікати відкликала.

Правда, Facebook і Google досить швидко вирішили проблему, і Apple сертифікати відновила. Поки невідомо, чого це коштувало компаніям і яким чином вони домовлялися з Apple. Можливо, ця інформація з’явиться трохи пізніше. У будь-якому випадку, Facebook і Google тепер доведеться придумувати нові способи збору даних серед користувачів iOS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.