Китайського співробітника Apple звинувачують у крадіжці технологій безпілотного автомобіля

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американські ЗМІ повідомляють про те, що Федеральне бюро розслідувань затримало співробітника компанії Apple на ім’я Цзіжонг Чен (Jizhong Chen).

Цей інженер родом з Китаю, у якого з урядом США останнім часом дуже натягнуті відносини. Причиною для затримання стали підозри в промисловому шпигунстві. Після арешту на комп’ютері співробітника були виявлені тисячі бізнес-документів компанії Apple.

Велика частина документів стосувалася розробок Apple, пов’язаних з безпілотними автомобілями і відповідними технологіями. Джерела стверджують, що затриманий співробітник Apple хотів влаштуватися на роботу в китайську компанію Xiaopeng Automobile, вказавши у своєму резюме, що він має в розпорядженні велику кількість цікавих документів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В офіційній заяві компанія Xiaopeng Automobile заявила, що вона не отримувала резюме від цієї людини, а також не мала з ним ніяких контактів або зустрічей. Компанія повністю спростовує всі чутки, які поширює американські ЗМІ.

У минулому році Xiaopeng Automobile вже фігурувала в такому скандалі, коли до неї перейшов працювати колишній співробітник Apple, якого звинувачували у крадіжці технологій безпілотного автомобіля. Але і тоді Xiaopeng Automobile заявила, що це звичайні чутки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.