Firefox перейняв найгіршу особливість Google Chrome

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі браузера Firefox, на початку квітня 2020 р оновити до версії 75, помітили стрімке зростання споживання їм оперативної пам’яті. У цьому плані він обігнав навіть Google Chrome, і Mozilla поки не поспішає вирішувати цю проблему.

Браузер Firefox після оновлення до версії 75 різко збільшив споживання оперативної пам’яті. Для стабільної роботи йому тепер потрібно більше RAM, ніж Google Chrome, відомому своїм марнотратством в плані витрати пам’яті комп’ютера.

З проблемою, пише ресурс SoftPedia, зіткнулися користувачі Reddit. Учасник спільноти vatican_cameos01 19 квітня 2020 року повідомив, що на його комп’ютері оновлений Firefox після відключення всіх розширень і закриття всіх вкладок займав 500 МБ пам’яті, тоді як Chrome витрачав не більше 350 МБ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Комп’ютер vatican_cameos01 працює на базі Ubuntu 19.10, а його тема на Reddit на момент публікації матеріалу зібрала понад 120 коментарів. Більшість відповіли висловили схожу думку, в тому числі і користувач ALTAiR916, який помітив, що на його ПК з 4 ГБ оперативної пам’яті Chrome витрачає її значно більш ефективно, ніж оновлений Firefox. Користувач veryloudmonstercat додав, що на його комп’ютері з 16 ГБ оперативної пам’яті Firefox неодноразово призводив до зависання операційної системи – при відкритті 100-150 вкладок він «захоплював» весь обсяг пам’яті, не залишаючи нічого самої ОС.

Споживання пам’яті Firefox 75 при закритих вкладках і відключених розширеннях

Реліз Firefox 75 відбувся 7 квітня 2020 р Незадовго до цього, як повідомляв CNews, Firefox поступився другим місцем в рейтингу популярності браузерів, яке він займав з січня 2016 р оглядачеві Microsoft Edge.

На момент публікації матеріалу представники Mozilla ніяк не реагували на скарги користувачів. На Reddit створено декілька тем, пов’язаних з непомірним апетитом Firefox, в яких користувачі наводять низку базових інструкцій щодо усунення цієї проблеми. Зростання невдоволення вказує на те, що ці методи не допомагають.

Навіть 10 ГБ оперативної пам’яті Firefox може бути недостатньо

Тим часом, проблема невгамовного споживання оперативної пам’яті переслідує Firefox роками і зачіпає не тільки комп’ютери на базі Ubuntu. Наприклад, ще на початку квітня 2018 р користувач Reddit під псевдонімом ImNotOxeis повідомляв, що його Firefox при одній відкритій вкладці може витрачати до 4 ГБ RAM на ПК під управлінням Windows 10. Перезапуск браузера допомагав, але ненадовго – відразу після нього браузер «резервував »1,5 ГБ пам’яті і через кілька хвилин« з’їдає »колишні 4 ГБ. У травні 2019 був зафіксований випадок, коли Firefox і зовсім споживав 10 ГБ пам’яті під Windows 10 відразу після свого запуску.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.