Які плани в Google на Hangouts?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В наш час, коли сервіси для відеозв’язку стрімко набирають аудиторію через пандемію коронавіруса, сервіс Hangouts виділяється серед інших в плані стабільності, безпеки та функціональності, але поки що незаслужено непопулярний на фоні Skype та Zoom.

Тепер компанія Google офіційно забрала Hangouts, як бренд, з корпоративного пакета G Suite, а також провела ребрендинг Hangouts Chat в Google Chat. Останні зміни в оновленому G Suite підтвердили назви “Google Chat” та “Google Meet’. 

В Google заявили, що “для звичайної (користувацької) версії ніяких змін не заплановано”. Важливо розуміти, що Google Chat – це перепрацьована версія Hangouts Chat, який був не тим самим Hangouts Meet, який призначений в першу чергу для відеозв’язку, як ті ж самі Zoom та Skype, а програмою для робочих переписок, як, наприклад, Slack. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для чого Google це все роблять? Очевидно, що компанія хоче розвинути сервіс Hangouts Meet на хвилі пандемії коронавірусу, коли такі сервіси максимально потрібні людям, і саме сервіс Google виглядає дуже непогано на фоні конкурентів, як Skype чи Zoom, в якого недавно був величезний скандал через погану конфіденційність. 

Очевидно, що в найближчому майбутньому стрімкий ріст, який був у Zoom, піде на спад через сирість цієї програми, а Hangouts буде повільно, але впевнено набирати популярність, незважаючи на те, що він не отримав такого стрімкого поштовху, як Zoom, на початку пандемії коронавірусу. 

Взагалі серед сервісів, які зараз представлені на ринку, вирізняються Hangouts Meet та Discord, як дві найбезпечніші, найзручніші та найпопулярніші програми. Варто розуміти, що у кожної своє призначення і вона може підійти в різних ситуаціях. Hangouts Meet підійде саме в тому випадку, коли потрібен в першу чергу відеочат, який повторює функціональність популярного Zoom, але при цьому у нього приємніший інтерфейс та немає проблем з безпекою даних користувача. Discord підійде тим, хто використовує в першу чергу голосові чати з демонстрацією екрану, і їм важлива стабільність з’єднання та хороша якість. 

Google розуміє, що зараз – саме той момент, коли можна відчутно збільшити притік нових користувачів, і намагається розділити користувачів корпоративного сегменту та звичайних користувачів, щоб назва “Hangouts” асоціювалась не з якимось марудним софтом для бізнесу, а як просто та зрозуміла альтернатива Zoom та Skype, але без їхніх мінусів. Для цього й існує політика “Hangouts Meet – окремо, Google Chat (раніше – Hangouts Chat) – окремо”. 

Найближчим часом можна очікувати нові фішки в Hangouts, стабільні оновлення та ріст аудиторії, бо компанія Google, вочевидь, вирішила зосередити зусилля на розробці, покращенню та підтримці цього сервісу саме зараз, коли потреба в таких сервісах досягла піку.

На фоні цього очікується, шо Zoom зникне з медіаполя так само різко та несподівано, як з’явився, бо в компанії зараз дуже багато проблем – від величезних недоліків системи безпеки особистих даних клієнтів до судів з інвесторами. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.