Інтернет

СБУ пропонує продовжити блокування російських соцмереж ще на три роки

Share
Час читання: < 1 хв.

Служба безпеки України пропонує продовжити санкції щодо російських соціальних мереж «Одноклассники» і «ВКонтакте» ще на три роки. Відповідні пропозиції внесли на розгляд до Ради національної безпеки і оборони України.

Кіберспеціалісти служби проаналізували, що за період дії санкцій українських користувачів в цих соціальних мережах стало менше в три рази. І це значно звузило цільову аудиторію, на яку спрямовані інформаційні атаки російських спецслужб.

Всього з 2017 по 2020 СБУ зафіксувала тисячі випадків розміщення деструктивного контенту на платформах «Однокласники» і «Вконтакте». З початку введення санкцій слідчі служби відкрили майже 100 кримінальних проваджень щодо власників та адміністраторів антиукраїнських угруповань в цих соціальних мережах.

Всі вони мають ознаки вчинення злочинів: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, дії, спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу або захоплення державної влади, а також створення терористичних груп.

Також кіберспеціалісти СБУ зазначають сплеск активності агітаторів, троле- і ботоферм в російських соцмережах. Це пов’язано з карантином в період пандемії коронавирусной інфекції COVID-19, наближенням Великодня і травневих свят. За оцінками кіберспеціалістов, приблизно 70% деструктивних матеріалів про Україну просуваються саме з інформаційного простору РФ, в тому числі з цих соцмереж.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Нова Siri з Apple Intelligence може бути представлена раніше запланованого

    Згідно з останнім випуском інформаційного бюлетеня Марка Гурмана Power On, оновлена версія Siri з використанням…

    22.09.2024

    Низький попит призведе до падіння цін на iPhone 16

    Попри високі очікування, початкові продажі iPhone 16 виявилися нижчими за прогнозовані. Аналітики вважають, що причиною…

    22.09.2024

    Джоні Айв у співпраці з OpenAI створюють смартфон, який переверне ринок

    Легендарний колишній дизайнер Apple Джоні Айв спільно з OpenAI, яка останнім часом привертає багато уваги…

    22.09.2024

    iPhone 16 Pro Max пройшов перевірку на міцність від JerryRigEverything

    Автор YouTube-каналу JerryRigEverything продовжує тестувати на міцність популярні смартфони, і його нове відео присвячене флагманському…

    22.09.2024

    Google Pixel 9 Pro Fold представив нову ексклюзивну можливість для відеодзвінків

    Google Pixel 9 Pro Fold отримав унікальну функцію для онлайн-відеодзвінків, яка тепер доступна в Google…

    22.09.2024

    Оновлення до Android 14 стало доступним для Nokia XR20

    Nokia, точніше HMD, відстає з оновленням своїх телефонів до Android 14 порівняно з іншими виробниками,…

    22.09.2024