СБУ пропонує продовжити блокування російських соцмереж ще на три роки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Служба безпеки України пропонує продовжити санкції щодо російських соціальних мереж «Одноклассники» і «ВКонтакте» ще на три роки. Відповідні пропозиції внесли на розгляд до Ради національної безпеки і оборони України.

Кіберспеціалісти служби проаналізували, що за період дії санкцій українських користувачів в цих соціальних мережах стало менше в три рази. І це значно звузило цільову аудиторію, на яку спрямовані інформаційні атаки російських спецслужб.

Всього з 2017 по 2020 СБУ зафіксувала тисячі випадків розміщення деструктивного контенту на платформах «Однокласники» і «Вконтакте». З початку введення санкцій слідчі служби відкрили майже 100 кримінальних проваджень щодо власників та адміністраторів антиукраїнських угруповань в цих соціальних мережах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі вони мають ознаки вчинення злочинів: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, дії, спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу або захоплення державної влади, а також створення терористичних груп.

Також кіберспеціалісти СБУ зазначають сплеск активності агітаторів, троле- і ботоферм в російських соцмережах. Це пов’язано з карантином в період пандемії коронавирусной інфекції COVID-19, наближенням Великодня і травневих свят. За оцінками кіберспеціалістов, приблизно 70% деструктивних матеріалів про Україну просуваються саме з інформаційного простору РФ, в тому числі з цих соцмереж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.