Фахівці хочуть розігнати інтернет до 10 терабіт в секунду

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чекати появи квантового інтернету незабаром не доводиться. Тим часом з кожним днем зростає потреба в збільшенні швидкості передачі даних. Нове рішення американських дослідників дозволить розігнати існуючі оптоволоконні кабелі в тисячі разів.

Нова розробка заснована на використанні надзвичайно високих частот для передачі даних. Дослідники стверджують, що це дозволить стиснути велику смугу пропускання (більший обсяг даних) в тому ж просторі і підвищити загальну швидкість. Це означає, що не потрібно проводити заміну існуючих оптоволоконних кабелів, обмежившись збільшенням частоти сигналу до 200 ГГц замість декількох МГц, які використовуються в даний час. Таким чином вдалося б домогтися передачі інформації на швидкості в 10 Тбіт / с.

Головним недоліком нової технології називають те, що на високій швидкості поки не вдалося досягти на відстані далі трьох метрів. Після цього швидкість падає до 30 гігабіт на секунду вже при 15 метрах. Це відбувається через високий опір металевих проводів. Незважаючи на складності, навіть такої дистанції буде досить у вузьких просторах начебто центрів обробки даних.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Це набагато більше, ніж будь-хто раніше припускав. Наша робота демонструє доцільність підходу до високошвидкісної передачі даних, який може бути використаний в подальшому, коли джерела і приймачі сигналу досягнуто відповідного рівня зрілості », – розповідають дослідники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.