Google може зобов’язати виробників змінити схему оновлень Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці ресурсу XDA Developers розповіли, що компанія Google може зобов’язати компанії, що випускають пристрої на основі операційної системи Android, змінити порядок випуску оновлень. Йдеться про впровадження так званих «тихих» апдейтів.

Подібна система оновлень використовується в більш старих версіях Android без фірмової оболонки від виробника. Представники Google відзначають, що деякі користувачі просто ігнорують важливі апдейти, через що піддають пристрої підвищеної небезпеки злому. Часто поновлення стосуються саме систем захисту від вірусів і шкідливого ПЗ.

«Ми пропонуємо ввести систему оновлення в двох віртуальних розділах. Поки перший продовжує працювати, не позначаючись на функціоналі смартфона, на другий встановлюється апдейт. Оновлена ​​версія операційної системи активується тільки після перезавантаження пристрою. Такий підхід дозволить виробникам не інформувати про вихід актуальних варіацій ПО, а просто завантажувати їх в автономному режимі », – йдеться в повідомленні Google.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При некоректній установці оновлення його можна буде скасувати, відкотивши операційну систему до попередньої версії. Подібну схему вже використовують компанії OnePlus, Sony і ASUS. Не виключено, що нові правила поновлення вступлять в силу в першій половині поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.