Twitter виявив баг в браузері Firefox, пов’язаний з кешуванням особистих даних користувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Twitter повідомила про баг в Mozilla Firefox: приватна інформація про користувача ненавмисно зберігається в папці кеша браузера цілих сім днів. У браузерах Safari або Chrome такої загрози безпеці даних немає.

На сайті сервісу мікроблогів говориться, що Firefox кешував ці тимчасові файли навіть після того, як користувач вийшов із системи або закрив Twitter. У найгіршому сценарії це дозволяє зловмиснику отримати доступ до особистої інформації. Це може статися, наприклад, якщо користувач увійшов в Twitter за допомогою загальнодоступного комп’ютера через Firefox і завантажив дані з Twitter або відправив мультимедійний файл через особисті повідомлення (Direct Message).

Компанія Twitter каже, що вже виправила проблему, запровадивши зміни в свій сервіс, щоб браузер Firefox не міг зберігати особисту інформацію користувачів у своєму кеші. Офіційно в компанії відреагували так:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Нам дуже шкода, що це сталося. Ми визнаємо і цінуємо довіру, яку ви нам надаєте, і прагнемо заробляти цю довіру кожен день”.

Twitter також попереджає користувачів, які використовують загальнодоступні робочі місця, про необхідність чистити кеш браузера перед виходом із системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.