Google стежитиме за всіма під час пандемії коронавірусу

Дані про місцезнаходження користувачів буде передавати владі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google буде публікувати дані про місцезнаходження своїх користувачів по всьому світу з п’ятниці, щоб дозволити урядам оцінити ефективність заходів із соціального дистанціювання, зроблених для боротьби з пандемією COVID-19, сказав технічний гігант.

Звіти про переміщення користувачів в 131 країні будуть доступні на спеціальному веб-сайті та будуть “відображати тенденції руху з плином часу з географії”, йдеться в повідомленні в одному з блогів компанії. Тенденції будуть відображати “збільшення або зменшення відсотка відвідувань” в таких місцях, як парки, магазини, будинки і місця роботи, а не “абсолютна кількість відвідувань”, йдеться в повідомленні, підписаному Джен Фіцпатрік, керівником Google Maps, і головним санітарним лікарем компанії Карен ДеСальво.

“Ми сподіваємося, що ці звіти допоможуть підтримати рішення про те, як управляти пандемією COVID-19”, – сказали вони. “Ця інформація може допомогти чиновникам зрозуміти зміни в основних поїздках, які можуть сформувати рекомендації по робочим годинах або інформувати про пропозиції служби доставки”.

Як і в разі виявлення пробок або вимірювання трафіку в Картах Google, в нових звітах будуть використовуватися “агреговані, анонімні” дані від користувачів, які активували свою історію місцезнаходжень. У повідомленні говориться, що ніяка “особиста інформація”, така як місцезнаходження людини, контакти або переміщення, не буде доступна. У звітах також буде використовуватися статистичний метод, який додає “штучний шум” до необроблених даних, ускладнюючи ідентифікацію користувачів. Не тільки Google пішов на такий крок. Від Китаю до Сінгапуру та Ізраїлю уряду розпорядилися провести електронний моніторинг переміщень своїх громадян, щоб обмежити поширення вірусу, який заразив більше мільйона чоловік і вбив більше 50 000 чоловік по всьому світу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навіть любляча конфіденційність Німеччина розглядає можливість використання програми для смартфонів, щоб допомогти впоратися з поширенням хвороби. Але активісти кажуть, що авторитарні режими використовують коронавірус як привід для придушення свободи слова і посилення стеження. А в ліберальних демократіях інші побоюються, що широко поширений збір даних і вторгнення можуть завдати довгостроковий збиток конфіденційності і цифровим прав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.