Стільникові оператори Китаю недорахувалися 15 мільйонів абонентів через коронавірус

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нетиповий для галузі спад кількості абонентів говорить про те, що криза, яка виникла в Китаї внаслідок пандемії коронавіруса, вдарив навіть по тим компаніям, які надають першорядні послуги. Китайські оператори стільникового зв’язку повідомляють про значне зниження кількості активних користувачів, в зв’язку з тим, що викликаний епідемією коронавіруса криза істотно знизила ділову активність в країні.

Найбільший в світі оператор мобільного зв’язку China Mobile Ltd. вперше показав в звіті негативну динаміку. Такого не траплялося з 2000 року, коли компанія почала публікувати щомісячні звіти. Число абонентів China Mobile скоротилося більш ніж на 8 мільйонів за перші два місяці цього року. Серйозні втрати понесли і інші оператори: абонентська база China Telecom Corp. скоротилася на 5,6 мільйона абонентів, а в мережі China Unicom Hong Kong Ltd. користувачів стало менше на 1,2 мільйона.

Частково спад міг бути викликаний відтоком приїжджих працівників, які перестали користуватися послугами операторів після того, як коронавірус завадив їм повернутися на роботу після місячного нового року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На тлі цих даних акції China Mobile впали на 2,1%, China Telecom – на 4,5%, а China Unicom – на 3,9%. Незважаючи на те, що такий спад кількості абонентів нетиповий, він не сильно вплинув на їх загальну кількість, яка для трьох операторів становить 1,6 мільярда користувачів. China Mobile заявила, що коронавірус негативно позначається і на розгортанні мереж 5G. Втім, з цього місяця ситуація має покращитися, оскільки китайські підприємства починають відновлювати свою роботу.

Внаслідок вимог уряду до підвищення якості послуг, що надаються і зниження тарифів чистий прибуток China Mobile в 2019 році знизилася на 9,5%. Представник компанії заявив, що за попередніми підрахунками прибуток в цьому році залишиться на колишньому рівні, і зниження числа абонентів не зробить помітного впливу на цей показник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.