Інтернет

Експерт розповів чому не варто використовувати Google Play

Share

Відверто кажучи, ця думка прийшла до мене вже досить давно, і я навіть кілька разів мимохіть по ній проходився в своїх матеріалах, але ніколи не дозволяв собі висловитися більш грунтовно. Все якось приводу не було. Однак тепер, коли вдома доводиться проводити майже весь час, я подумав і зрозумів, що зовсім перестав користуватися Google Play. Ця жахлива тенденція триває вже пару років точно і, судячи з усього, розвертатися в зворотну сторону не збирається. А адже це, на мій погляд, досить серйозний дзвіночок.

Я користуюся смартфонами під управлінням Android – звичайно, з перервами – вже близько десяти років. Спочатку, як дуже і дуже багато, я досить скептично ставився до ідеї покупки софта, а тому час від часу грішив тим, що скачував зламані версії платних програм або ігор і відчував себе цілком комфортно. Проте, досить швидко до мене прийшло розуміння, що це в першу чергу небезпечно для мене самого, і вже в другу – що це безчесно по відношенню до розробників, які займалися створенням додатків, якими я користуюся.

Платний софт на Android

Розуміння цього збіглося зі зростанням моїх особистих доходів, а тому проблем з тим, щоб купувати софт офіційно, у мене не було. Тим більше, що і потрібно-то мені було зовсім небагато: зручна читалка, просунуті додатки камер, тому що мені здавалося, що з ними мої руки автоматично випростовується, а фотографії будуть виходити на порядок краще, WhatsApp, який тоді був платним, словник, оскільки в той момент я активно займався англійською мовою, ну, і, звичайно ж, ігри. Вони становили основну статтю моїх витрат, хоч і недовго. Ще були всякі утиліти начебто розумних будильників, зручних калькуляторів, додатків для сканування документів. Ось, власне, і все.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Потім я на кілька років як ніби взагалі забув про існування магазинів додатків. У мене все було і нічого нового просто не було потрібно.

Нова хвиля споживання трапилася, напевно, років чотири тому, коли я зацікавився стрімінговими сервісами. На той момент передплатна модель вже стала нормою, але все ще трохи відштовхувала своєю регулярністю. Тому за музику я платив постійно – це був Apple Music, яким я користувався і на своїх пристроях від Apple, – а ось з відеоплощадками все було трохи інакше. Тоді їх асортимент був незрівнянно у же нинішнього, а тому я просто оформляв абонемент на місяць, дивився все, що мені було потрібно, і відписувався. Адже не будеш же платити вхолосту за те, що і не користуєшся зовсім.

Що не так з Google Play

До чого це я? А до того, що то я морально постарів і мене вже не приваблює нічого нового, чи то у мене дійсно є все, що потрібно. Адже навіть при покупці нового смартфона я просто використовую додаток для трансферу даних, які вже передвстановлюють за замовчуванням, не кажучи вже про те, щоб скачувати щось особисто для себе. Остання гра, яку я скачував, була завантажена, напевно, близько року тому, та й то з App Store, просто тому що в Google Play такий банально немає. Мені стало нудно в Google Play, але чому?

Тоді я став думати і прийшов до висновку, що це не в мене є все, а це Google виявилася не в змозі залучити розробників, здатних мене зацікавити. Ну, дивіться самі. Студія Epic Games не хоче публікувати в Google Play свої ігри від слова зовсім. Там не з’являлася ні сага Infinity Blade, ні Fortnite, ні Battle Breakers. У Google Play немає багатьох додатків для створення музики. Звичайно, тут причина в високою затримки Android-смартфонів, проте в більшості випадків розробникам банально нецікаво боротися за каталог пошукового гіганта.

Просто вони розуміють, що значна частина користувачів замість того щоб купити гру або додаток, дочекаються, поки з’явиться зламана версія і завантажать її, а не куплять. З цієї причини розробники вважають за краще спочатку зібрати всі вершки на iOS, як надходить студія Sega, а вже потім приходити на Android, де, в общем-то, особливо ловити нічого. Можливо, я помиляюся, але моє світосприйняття малює в голові саме таку картину і її потрібно терміново відредагувати, а інакше – провал, адже кількість таких, як я, буде невпинно зростати в геометричній прогресії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Google Play
  • Останні записи

    Нові моделі iPad Air та iPad Pro втратили фізичний слот для SIM-карти

    Сьогодні на заході Let Loose компанія Apple анонсувала нові моделі iPad Pro та iPad Air.…

    07.05.2024

    Такого ніхто не очікував: ПриватБанк прийняв важливе рішення щодо кредитних лімітів клієнтів

    Фінансова установа «ПриватБанк» розкрила своїм клієнтам процес розрахунку кредитного ліміту по банківській карті. Багато українців…

    07.05.2024

    Apple випустила чохол-клавіатуру Magic Keyboard для iPad Pro (2024)

    Для iPad Pro (2024) на чіпі M4 вийшло два нових аксесуари: Apple Pencil Pro з…

    07.05.2024

    Огляд бездротової клавіатури Logitech Signature Slim K950

    Бездротова клавіатура Logitech Signature Slim K950 проста та ефективна. Вона не пропонує найновіших клавіатурних технологій,…

    07.05.2024

    Google представила новий недорогий смартфон Pixel 8a

    Сьогодні, 7 травня, компанія Google нарешті представила доступний смартфон Pixel 8a зі свіжим дизайном, яскравими…

    07.05.2024

    Представлений Apple Pencil Pro – стілус для справжніх профі

    Компанія Apple представила новий стілус Apple Pencil Pro, який буде сумісний з новими iPad Pro…

    07.05.2024