Інтернет

Проти фейків: WhatsApp ввів важливе обмеження

Share

Розробники найпопулярнішого в світі месенджера визнали, що їх сервіс використовується для поширення дезінформації про коронавірус. Практично у всіх країнах, в тому числі в Україні, знайшлися люди, які вважають забавним і смішним розсилати користувачам фейковий відомості про це захворювання. Так, наприклад, не так давно по території України пронеслася чутка про те, що влада навмисне приховує справжню кількість хворих. Потім, буквально на днях, недобросовісні громадяни вирішили поширити інший фейк, згідно з яким з 23:00 вечора і до 5:00 ранку військові вертольоти будуть розпорошувати дезінфікуючий засіб по вулицях міст, тому виходити на вулицю в такий час ні в якому разі не можна.

Подібних чуток в майбутньому може бути ще дуже багато, а поширюються вони найчастіше саме через WhatsApp. В силу жахливого становища в багатьох країнах місцеві жителі вірять будь-яким словами, що, в свою чергу, призводить до ще більшої паніки. З огляду на такий стан справ найпопулярніший в світі месенджер заборонив пересилку будь-яких повідомлень більш ніж трьом користувачам, а ще він, крім іншого, створив команду з модераторів, в яку входять сотні людей. Вони будуть реагувати на скарги користувачів, перевіряючи ті чи інші повідомлення. Якщо такі виявляться фейком, поширюваним навмисно, такого роду повідомлення будуть видалені, а їх розповсюджувачів заблокують. Модерація буде працювати цілодобово без вихідних і святкових днів.

Перевірці підлягатимуть тільки такі повідомлення, на які поскаржилося щонайменше кілька людей. Щоб це зробити досить запустити месенджер і, після цього, виділити бажане повідомлення і вибрати варіант «Поскаржитися». Крім того, WhatsApp вирішив запустити спільний портал з достовірними даними про коронавірус COVID-19, які надходять від Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). У доступному для огляду майбутньому сервіс розглядає можливість розсилки всім користувачам, жителям окремих країн, відомостей про коронавирусной інфекції з офіційного джерела, а разом з тим офіційних спростувань тих чи інших фейковий повідомлень, пов’язаних з числом хворих, секретним ліками або чимось ще.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Microsoft випустить ШІ-конкурента GPT-4 та Google Gemini

    Корпорація Microsoft збирається випустити свого чат-бота, який стане конкурентом популярних ШІ-моделей GPT-4 та Google Gemini.…

    07.05.2024

    У Apple з’явиться Pro-версія стілус Apple Pencil

    За кілька годин до свіжого заходу Apple, в мережі з'явився цікавий витік. Так, окрім нових…

    07.05.2024

    Іранський бренд Daria представив новий смартфон

    У світі технологій сталася цікава подія: іранський бренд Daria, відомий своїми постачаннями китайських смартфонів на…

    07.05.2024

    Huawei готує на травень 7 новинок, включаючи смартфони, планшети та ноутбуки

    Портал HuaweiCentral з посиланням на китайських інсайдерів у соціальній мережі Weibo повідомляє, що травень для…

    07.05.2024

    Офіційно підтверджено термін виходу Nintendo Switch 2

    Президент Nintendo Сюнтаро Фурукава оголосив про те, що компанія планує представити портативну ігрову консоль Nintendo…

    07.05.2024

    За чутками, моделі iPhone 16 будуть доступні в таких кольорах

    Apple представить нову лінійку iPhone 16 у низці нових кольорів восени цього року. Ось всі…

    07.05.2024