Проти фейків: WhatsApp ввів важливе обмеження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники найпопулярнішого в світі месенджера визнали, що їх сервіс використовується для поширення дезінформації про коронавірус. Практично у всіх країнах, в тому числі в Україні, знайшлися люди, які вважають забавним і смішним розсилати користувачам фейковий відомості про це захворювання. Так, наприклад, не так давно по території України пронеслася чутка про те, що влада навмисне приховує справжню кількість хворих. Потім, буквально на днях, недобросовісні громадяни вирішили поширити інший фейк, згідно з яким з 23:00 вечора і до 5:00 ранку військові вертольоти будуть розпорошувати дезінфікуючий засіб по вулицях міст, тому виходити на вулицю в такий час ні в якому разі не можна.

Подібних чуток в майбутньому може бути ще дуже багато, а поширюються вони найчастіше саме через WhatsApp. В силу жахливого становища в багатьох країнах місцеві жителі вірять будь-яким словами, що, в свою чергу, призводить до ще більшої паніки. З огляду на такий стан справ найпопулярніший в світі месенджер заборонив пересилку будь-яких повідомлень більш ніж трьом користувачам, а ще він, крім іншого, створив команду з модераторів, в яку входять сотні людей. Вони будуть реагувати на скарги користувачів, перевіряючи ті чи інші повідомлення. Якщо такі виявляться фейком, поширюваним навмисно, такого роду повідомлення будуть видалені, а їх розповсюджувачів заблокують. Модерація буде працювати цілодобово без вихідних і святкових днів.

Перевірці підлягатимуть тільки такі повідомлення, на які поскаржилося щонайменше кілька людей. Щоб це зробити досить запустити месенджер і, після цього, виділити бажане повідомлення і вибрати варіант «Поскаржитися». Крім того, WhatsApp вирішив запустити спільний портал з достовірними даними про коронавірус COVID-19, які надходять від Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). У доступному для огляду майбутньому сервіс розглядає можливість розсилки всім користувачам, жителям окремих країн, відомостей про коронавирусной інфекції з офіційного джерела, а разом з тим офіційних спростувань тих чи інших фейковий повідомлень, пов’язаних з числом хворих, секретним ліками або чимось ще.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.