Youtube тестує нову функцію для монетизації відео

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

YouTube досліджує новий спосіб монетизації відео. Популярні автори зможуть отримувати від користувачів оплески, по $ 2 за кожен.

Відеохостинг YouTube досліджує функцію прямої фінансової підтримки користувачами авторів відео. Вона буде реалізована у вигляді віртуальних оплесків, які можна буде купувати по $ 2, пише The Verge.

Офіційно нова можливість називається “оплески глядачів”. Для користувачів це виглядає як покупка анімації, яка відображається поверх відео, які вони хочуть підтримати:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Youtube тестує нову функцію для монетизації відео

Аналітики фірми VidIQ спробували нову функцію в дії. Щоб користувачі змогли надавати фінансову підтримку авторам на YouTube, останні повинні активувати відповідну опцію в панелі управління свого каналу.

Користувачі побачать нову іконку поруч з кнопками лайкау і дізлайку. Натиснувши її вони можуть витратити $ 2 на підтримку каналу. Максимальний ліміт становить $ 500 в день або $ 2 000 на тиждень. При цьому враховуються також покупки в Супер чатах і супер стікери. Комісія YouTube становить 30% за кожну транзакцію.

Нова функція доступна в Австралії, Бразилії, Індії, Японії, Кореї, Мексиці, Новій Зеландії та США. Скористатися їй можна лише на комп’ютері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.