Названі найпопулярніші відео на YouTube за всю історію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американський тижневик Newsweek назвав сім найпопулярніших відео, розміщених за весь час діяльності порталу YouTube. Публікація журналу приурочена до 15-річчя від дня заснування YouTube.

У перший рік існування порталу найбільше переглядів набрав кліп з тренуванням футболіста збірної Бразилії Роналдіньо, який вже завершив свою професійну кар’єру. У 2005 році бразилець зумів, жонглюючи м’ячем, чотири рази поспіль потрапити ним в поперечину воріт так, щоб м’яч відскочив прямо до нього і не впав на поле. Відео було розміщене компанією Nike, потім було видалено і повторно викладено на порталі.

У 2006-2007 роках рекордсменом порталу став шестихвилинний ролик The Evolution of Dance, знятий танцюристом Джадсоном Лайплі зі штату Огайо. Він зобразив основні рухи декількох танців, популярних на початку ХХ століття. За вісім місяців цього відео набрало близько 70 млн переглядів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2008 році найпопулярнішим був визнаний кліп до пісні Girlfriend канадської співачки Авріл Лавін. Сам відеоролик був викладений на початку 2007 року і досяг піку переглядів тільки в липні 2008 року, протримавшись у топових композиціях до початку 2009 року. Потім першість перехопило домашнє відео, на якому малюк Чарлі з Великобританії вкусив за палець свого старшого брата Гаррі. Ця сценка лідирувала в списку немузикальних відео YouTube з найбільшою кількістю переглядів.

У публікації перераховані також кліпи Bad Romance Леді Гага, Baby Джастіна Бібера, Gangnam Style південнокорейського співака Psy і Despacito пуерто-риканського музиканта Луїса Фонса за участю вокаліста Дедді Янки. Останній кліп був завантажений 12 січня 2017 року і набрав більше 6,6 млрд переглядів.

YouTube був заснований 14 лютого 2005 року тодішній співробітниками платіжної системи PayPal – Чадом Херлі, Стівом Ченом і Джаведом Карімом. Вони в жовтні 2006 р оголосили про продаж порталу корпорації Google за $ 1,65 млрд.

Джерело: capital.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.