Google планує об’єднати пошту, хмарний сервіс і месенджер для корпоративних клієнтів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За повідомленнями мережевих джерел, компанія Google планує випустити додаток, що об’єднує в собі поштовий сервіс Gmail, хмарний простір Google Drive, а також фірмовий корпоративний месенджер Hangouts.

Ймовірно, новий додаток Google створюється для того, щоб привернути увагу корпоративних клієнтів, які переключилися на використання сервісів конкуруючих компаній, в тому числі Microsoft. Наприклад, сервіси Microsoft Teams і Slack надають користувачам різні функції голосового і відеоконференцзв’язку, а також мають інтеграцію з хмарними сервісами на кшталт Dropbox і Salesforce. В даний час Google не може запропонувати корпоративним користувачам G Suite щось подібне.

Варто відзначити, що на момент запуску месенджер Google Hangouts призначався для споживчого ринку, але пізніше став переважно орієнтованим на корпоративних користувачів. В даний час він розділений на кілька окремих продуктів, в тому числі відеочат Hangouts Meet, текстовий месенджер Hangouts Chat, а також стандартну версію, в якій об’єднані можливості згаданих додатків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі версії Hangouts продовжують існувати, оскільки в середині минулого року Google оголосила про перенесення дати закриття стандартної версії Hangouts. Таким чином, згадані раніше додатки існують спільно з призначеними для користувача версіями Hangouts, а також іншими схожими рішеннями на кшталт Google Chat, Google Duo і Google Voice. Введення нової комунікаційної платформи або чогось подібного може зробити ще більш заплутаною екосистему існуючих сервісів Google, призначених для спілкування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.