Опублікований рейтинг найбільш завантажуваних додатків в світі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Sensor Tower проаналізувала ринок додатків за 2019 рік і опублікувала рейтинг, який демонструє кількість завантажень по всьому світу. Автори дослідження назвали програми та ігри, які принесли найбільший прибуток своїм розробниками, а також топ по популярності за останні кілька років.

У звіті враховувалися унікальні установки на Android-пристроях з передвстановленим магазином Google Play, а також iPhone і iPad в період з 1 січня по 31 грудня 2019 року. За підрахунками аналітиків, до 2021 року ринок мобільних додатків досягне обороту в $ 6,3 мільйона.

За результатами 2019 року здійснено 115 мільярдів унікальних завантажень: 31 мільярд припадає на магазин App Store і 84 мільярди на Google Play. Протягом останніх чотирьох років в п’ятірку найбільш завантажуються регулярно входять чотири додатки, які належать Facebook: мобільний клієнт Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp і Instagram. На них припадає 16 мільярдів завантажень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Певний прорив показали додатки для створення відео Likee (330 мільйонів завантажень) і TikTok (прибуток за 2019 рік – $ 117 мільйонів). Серед потокових сервісів в першу двадцятку рейтингу потрапив лише Netflix, але поява Disney + може в корені змінити ситуацію, оскільки за два місяці 2019 року новинка принесла розробникам близько 50 мільйонів доларів.

У 2019 кількість користувачів, які віддають перевагу мобільним іграм, склало 2,4 мільярда чоловік. Найпопулярнішими іграми виявилися Call of Duty (170 мільйонів завантажень) і Mario Kart. Рекордсменом за всю історію існування App Store і Google Play і раніше залишається випущена в 2016 році гра Pokémon GO, яка зуміла подолати поріг в 300 мільйонів завантажень.

Країнами, які зробили найбільшу кількість завантажень в 2019 році, стали Китай, Індія, Бразилія і Росія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.