Categories: Інтернет

Найпопулярніший месенджер у світі зробили платним для всіх користувачів

Share

З самого моменту свого запуску WhatsApp був безкоштовним, тобто платити за нього грошові кошти зовсім не потрібно. Проте, керівництво Facebook тепер не влаштовує, що ніяких грошей WhatsApp практично не приносить, так як єдиним його джерелом доходу є бізнес-користувачі, які платять гроші за розсилку повідомлень і все в такому дусі. Саме тому вже в 2020 році виявляться впроваджені такі нововведення, які гарантовано дуже сильно засмутять всіх користувачів. Так, даний сервіс отримає вбудовану рекламу, яка за своїм зовнішнім виглядом виявиться схожа на таку в Instagram, тобто, простіше кажучи, вона буде частково замаскована під звичайний користувальницький контент.

Всі ті користувачі, які не захочуть бачити рекламу, зможуть її відключити, але для цього доведеться заплатити гроші, причому не один раз. Для цього буде потрібно підключити підписку, оплачуючи яку вдасться повністю позбавитися від усієї реклами, яка міститься всередині месенджера. Це, що очевидно, зроблять дуже багато, адже навряд чи хтось хоче, щоб WhatsApp показував рекламу, наприклад, в діалогах з співрозмовниками. Також потрібно розуміти, що поява реклами в цьому сервісі буде означати, що він збирає призначені для користувача дані, щоб відображати рекламні оголошення персоналізовано. Це дуже складний алгоритм, але його можна дуже легко і просто описати для кращого розуміння того, що відбувається.

Наприклад, якщо користувачі сервісу будуть обговорювати один з одним покупку нового автомобіля, причому можна це робити навіть без згадки конкретного бренду, алгоритм це зрозуміє і, після цього, на мобільному пристрої, в тому числі всередині WhatsApp, почне відображатися реклама моделей машин від різних виробників, продукція яких найкраще підходить під необхідний опис. Очікується, що реклама з’явиться в найпопулярнішому в світі месенджері вже навесні 2020 року, тобто чекати цього самого моменту дуже довго не доведеться. Скільки буде коштувати платна підписка для відключення рекламних оголошень і збору особистих даних – невідомо, але навряд чи вона виявиться дорожче $ 1.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Стало відомо, чи є у Google Pixel 8a бездротова зарядка

    Бюджетний Google Pixel 8a - це телефон із вражаючими характеристиками. Він може похвалитися 6,1-дюймовим дисплеєм,…

    14.05.2024

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024