Facebook поступився звання другого за популярністю додатка в світі TikTok

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2019 рік став роком стрімкого зростання популярності платформи для коротких відеороликів TikTok і її китайського аналога Douyin. Facebook Facebook Messenger був завантажений понад 700 мільйонів разів по всьому світу, що дозволило йому обігнати таких гігантів, як Facebook і Facebook Messenger.

Тепер саме TikTok є другим за популярністю додатком в світі, поступаючись тільки WhatsApp, який за рік завантажили 850 млн разів. Згідно з опитуванням, проведеним Sensor Tower, 45% нових завантажень TikTok були здійснені з Індії. При цьому завантаження WhatsApp в 4 кварталі 2019 року зросли на 39%, в основному за рахунок індійської аудиторії. Sensor Tower бере дані з Google Play Store і App Store. За фактом завантажень набагато більше, так як Google Play заблокований в Китаї.

“TikTok зробив революцію в короткометражному відео. Instagram Facebook і деякі великі гравці спостерігають за цією платформою і планують оновлювати свої сервіси відповідною функціональністю”, – Мінакші Тіварі, аналітик дослідницької компанії Forrester.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Втім, TikTok в минулому році не вдалося отримати прибуток, незважаючи на те, що користувацька база сервісу налічує 1,6 мільйона чоловік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.