Під Новий рік шахраї атакують користувачів PayPal

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ESET виявила новий тип фішингових атак на користувачів PayPal. Метою кіберзлочинців стали дані акаунтів платіжного сервісу та інша приватна інформація. У передноворічні дні пильність користувачів усыпляется, чим активно користуються шахраї — саме тому небезпека стати жертвою фішингу зростає в рази.

В рамках цієї шкідливої кампанії шахраї розсилають листи, де попереджають нібито про “підозрілу активність” на акаунті і погрожують заморожуванням грошей на рахунку PayPal. Наступним етапом від користувача вимагають підтвердити особу, передає ko.com.ua.

Відзначається, чтопПерейдя за посиланням із листа, жертва виявляється на фішингової сторінці — точної копії сайту PayPal, де потрібно ввести логін і пароль від аккаунта. Потім зловмисники просять повідомити іншу інформацію, нібито необхідну для верифікації: повне ім’я, домашня адреса, дані про кредитки і навіть логін і пароль для входу в банківські акаунти. Як тільки користувач заповнює всі поля, він отримує повідомлення про «відновлення» доступу до аккаунту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ESET рекомендує з обережністю ставитися до будь-яких незапитаних листів, особливо в період святкових розпродажів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.