Де найдешевший і комфортний інтернет: вражаючі дані

Виявляється, в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики Picodi.com проаналізували прайс-листи 233 найбільших постачальників безлімітного домашнього оптоволоконного інтернету в 62 країнах світу і визначили, що найбільш зручний для користувача інтернет знаходиться в Україні.

Комфортне використання інтернету залежить від декількох факторів. До них відносяться: номінальна швидкість тарифу, технологія підключення до мережі, перешкоди бездротового сигналу, завантаженість мережі, а також якість відвідуваного веб-сайту і відстань до його серверів.

За даними платформи Speedtest.net, середня швидкість проводового інтернету в світі складає 70 Мбіт / с (станом на грудень 2019 року). У свою чергу, 100 Мбіт / с – це найбільш часто пропонована швидкість в більшості досліджених країн – 55 з 62. Така швидкість підключення до інтернету дозволяє вільно переглядати сайти на кількох пристроях одночасно і користуватися стрімінговимі сервісами в найкращій якості – 4K (UHD).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У деяких країнах, таких як Польща, Румунія, Франція та Сингапур, великі інтернет-провайдери не пропонують таку «низьку» швидкість. У Польщі та Румунії мінімальний тариф – 150 Мбіт / с, у Франції – 200 Мбіт / с, в Сінгапурі – 500 Мбіт / с. У той час як в Таджикистані, Туркменістані та В’єтнамі швидкість 100 Мбіт / с не є широко доступною.

інтернет

Серед розглянутих країн найбільше за інтернет зі швидкістю 100 Мбіт / с платять жителі ПАР – в середньому 87 $ на місяць. Приблизно 69 $ щомісяця за таке підключення віддають жителі Ісландії та Норвегії.

У деяких країнах Східної Європи користувачі платять найменше за комфортні 100 Мбіт / с: Україна – 6,19 $ в місяць , Росія – 7,68 $ в місяць і Молдова – 9,66 $ в місяць.

Інтернет за 20 $ в місяць

Знайдені пропозиції ми розглянули також під іншим кутом. Який інтернет можна отримати за 20 $ (приблизно 494 UAH) на місяць? З 62 країн, включених в дослідження, 25 не потрапили в цей список. Це, зокрема, Австралія, Бразилія, Німеччина, Швейцарія, Чилі, Італія, Португалія, США і ПАР – в цих країнах безлімітне з’єднання через оптоволокно обходиться дорожче 20 $ в місяць . На графіку нижче представлені дані по окремих країнах.

інтернет

Швидкісний інтернет 1 Гбіт / с за вартістю нижче 20 $ можна знайти в Україні, Румунії, Угорщини, Індії, Молдавії і Латвії . У Росії за такою ціною доступний високошвидкісний інтернет 890 Мбіт / с, а в Китаї, Польщі та Литві – 600 Мбіт / с.

Космічна швидкість

У теорії при швидкості з’єднання 1 Гбіт / с файл розміром 1 Гб можна завантажити за 8 секунд. У багатьох країнах це максимальна пропонована опція. Ми не прагнули з’ясувати, чи потрібна така швидкість і для чого. Ми тільки перевірили, в яких країнах гігабітний інтернет доступний приватним користувачам і за якою ціною.

інтернет

Згідно з результатами дослідження Picodi.com, інтернет зі швидкістю 1 Гбіт / с в багатьох країнах є розкішшю . У 24 з 44 країн, де провайдери пропонують відповідний тариф, щомісячна вартість такого підключення перевищує 50 $. Найбільш дорогими в цьому плані є Австрія та Австралія з цінами 220 $ і 231 $ в місяць відповідно . У свою чергу, найдешевший швидкісний інтернет доступний в Румунії за ціною всього 8,84 $ за місяць. Слідом йде Україна, де підключення 1 Гбіт / с обійдеться в 10,11 $ за місяць.

Методологія

Це дослідження охопило 62 країни, включаючи країни Великої двадцятки, найбільші англо- і іспаномовні країни, а також країни колишнього СРСР.

Ми розглядали великих постачальників, що пропонують безлімітний домашній інтернет через оптоволокно або самі передові технології, доступні в цій країні. Промо-ціни, акції та розпродажі були виключені з дослідження. Також в дослідженні не були розглянуті тарифи, що складаються з декількох послуг: інтернет + телебачення, інтернет + доступ до платних аудіо- та / або відеосервіс і т. Д. Ми також не брали до уваги маленьких місцевих провайдерів, що працюють в одному окрузі або декількох містах. Якщо постачальник надає роутер в оренду на платній основі (додатковий щомісячний платіж), то ця ціна також була врахована.

При конвертації валют використаний середній курс згідно Google Finance за жовтень і листопад 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.