Telegram хоче відкрити офіс в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Telegram, яка належить російському програмісту і підприємцю Павлу Дурову, планує відкриття офісу розробників на території України.

Про це повідомляє The Page з посиланням на джерело в українському уряді.

Інсайдер сказав, що компанія веде переговори з Кабінетом міністрів України. За його словами, 21 листопада повинна була пройти зустріч віце-президента Telegram з двома чиновниками з українського уряду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бажання компанії відкрити представництво в Україні підтвердив глава Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров.

SAN FRANCISCO, CA – SEPTEMBER 21: Pavel Durov, CEO and co-founder of Telegram speaks onstage during day one of TechCrunch Disrupt SF 2015 at Pier 70 on September 21, 2015 in San Francisco, California. (Photo by Steve Jennings/Getty Images for TechCrunch) *** Local Caption *** Pavel Durov

“Дуров хоче відкрити для себе український ринок, і все для цього зараз буде робити», — заявив він.

Цю інформацію поки відмовилися коментувати міністр Кабміну Дмитро Дубілет і керівництво Telegram.

Представники компанії в 2017-2018 роках вже розглядали ідею відкриття офісу в Україні. Про це повідомив один із співробітників великої IT-компанії.

Інше джерело сказав, що Telegram може відкрити представництво в Україні лише в наступному році, оскільки в холодний період часу більшість співробітників працюють в ОАЕ.

На думку виконавчого директора Асоціації «Інформаційні технології України» Костянтина Васюка, Telegram зацікавлена в українських розробників.

За словами фахівця телеком-ринку Олени Мініч, компанія хоче прийти на український ринок тому, що Кремль використовує месенджер Telegram для гібридної пропаганди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.