Google створив альтернативу SMS-повідомленнями: як це працює

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технологічний гігант Google почав поступово впровадження нового стандарту обміну повідомленнями RCS, який стане заміною SMS. Крім того, він може стати серйозним конкурентом системи iMessage на iPhone.

Функція RCS вже запущена для операційної системи Android, де є вбудований додаток «Повідомлення». Нова технологія доступна для користувачів в США на безкоштовній основі. Відзначимо, що раніше оператори мобільного зв’язку вже працювали над розробкою та впровадженням RCS, однак через неузгодженість версій стандарту його впровадження призупинилося.

Компанія Google змогла самостійно розробити інноваційну систему обміну повідомленнями, без участі мобільних операторів. Для цього компанія створила свої сервери для обробки потоку повідомлень, які забезпечать підтримку RCS в ОС для мобільних пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Різниця RSC від SMS полягає в тому, що технологія RSC дозволяє не тільки обмінюватися повідомленнями, але і створювати чати для двох і більше користувачів, пересилати файли, відправляти аудіоповідомленнями і геолокацію, здійснювати аудіо- і відеодзвінки.

Джерело: psm7.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.