Google запустила сервіс моніторингу багатохмарних мереж

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google 13 листопада приступила до розгортання нового сервісу «комплексного мережевого моніторингу, верифікації та оптимізації», який дозволить краще контролювати роботу своїх мереж клієнтам, які використовують послуги декількох провайдерів хмарних на додаток до онпремисным датацентрах.

Сервіс під назвою Network Intelligence Center все ще знаходиться в процесі розробки, і в цю середу Google запропонувала чотири перших модуля.

Доступний в бета-версії модуль Network Topology надає кожному клієнту повний огляд топології мережі разом з показниками її продуктивності. Це не тільки сприяє збільшенню довіри клієнтів до хмарних сервісів, але також спрощує пошук і ліквідацію неполадок, забезпечення відповідності нормативним вимогам.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В бета-режимі працює і модуль Connectivity Test, використовуваний для самостійної діагностики клієнтами проблем з’єднання з GCP або GCP з зовнішніми IP-адресами і оцінки наслідків зміни конфігурації мережі. Google вважає це важливим, оскільки до 75% збоїв в роботі мереж викликані помилками, допущеними при їх конфігуруванні.

Два модуля це альфа-версії Performance Dashboard і Firewall Metrics & Insights. Завдання Performance Dashboard — виявлення причин втрати пакетів і уповільнення роботи індивідуальних програм, з його допомогою клієнти визначають де криється проблема, в мережі або в самому додатку. Firewall Metrics & Insights допомагає організаціям оптимізувати правила їх міжмережевого екрану для поліпшення мережевої безпеки.

Доступ до Network Intelligence Center здійснюється через Google Cloud Console.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.