WT:Social: засновник «Вікіпедії» запустив соцмережу, де не буде реклами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американський інтернет-підприємець, ідеолог концепції вікі і засновник «Вікіпедії» Джиммі Вейлз запустив соціальну мережу, в якій, за його словами, не буде реклами, а користувачі зможуть обмінюватися високоякісною інформацією.

Майданчик під назвою WT: Social — це продовження сайту “Вікітрібуна”, завданням якого була боротьба з проблемою помилкових новин. Його запустили ще в 2017 році завдяки краудфандингу, але проект так і не зміг привернути увагу великої аудиторії.

В новій соціальній мережі не буде реклами, так як сайт планує заробляти на пожертвування. Вейлз вважає, що користувачі готові платити за якісний контент, а реклама — головна проблема соцмереж, через неї люди змушені споживати інформацію низької якості. Платформа також обіцяє не передавати дані користувачів третім особам.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У WT:Social користувачі зможуть обмінюватися посиланнями на різні матеріали та обговорювати їх як в новинній стрічці Facebook, однак на відміну від Facebook або Twitter, тут матеріали будуть розміщуватися головним чином у хронологічному порядку.

Більшість контенту на сайті доступно для загального редагування. Творці планують також додати кнопку «upvote», щоб користувачі могли рекомендувати контент, який вони вважатимуть якісним.

Сьогодні над проектом працює невелика команда з кількох людей. За словами Вейлза, з моменту запуску в жовтні 2019-го до платформи приєдналися вже близько 50 тис користувачів, проте він розраховує, що дуже скоро їх стане набагато більше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.