Categories: Інтернет

Chrome почне “клеймити” сайти, що повільно завантажуються

Share
Час читання: < 1 хв.

Google почав експеримент з присвоєння значків ганьби веб-сайтам, які повільно завантажуються в Chrome. Після перевірки роботи системи нова функція з’явиться в браузері компанії.

Скоро в Chrome з’явиться новий значок, призначений для позначки сайтів, «створених так, що вони ледве завантажуються». Google буде аналізувати історію затримок завантажень, щоб визначити сайти, які самі винні в повільному завантаженні контенту. Подібні ресурси планується відзначати особливим значком.

При аналізі історії завантажень буде визначатися причина затримок: чи винен в цьому сам сайт, чи застарілий комп’ютер або гаждет, або є тимчасові проблеми зі зв’язком. Таким чином, браузер буде попереджати користувачів про те, наскільки швидкий сайт, на який вони зайшли. Зелене світло індикатора завантаження буде позначати, що ви на швидкому сайті, а червоний – що завантаження контенту ви можете так і не дочекатися.

У компанії заявили, що розробники нового рейтингу дуже відповідально поставилися до питання визначення критеріїв хорошої і поганої швидкостей завантаження, а значить у власників сайтів не повинні виникнути претензії з приводу необгрунтованого присвоєння ганебних значків повільного завантаження.

Коли новий сервіс з’явиться в Chrome, поки не повідомляється. Для його коректної роботи потрібно зворотний зв’язок з веб-розробниками оцінюваних сайтів, а на це потрібен час.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    iPhone SE 4: які нові функції з’являться в бюджетному iPhone

    Наступним iPhone насправді має бути iPhone SE 4, за винятком будь-яких затримок. Цей iPhone має…

    05.10.2024

    Google тестує верифікаційні галочки для сайтів у пошуковій видачі

    Видання The Verge повідомило про неанонсовану Google функцію пошуку, яку компанія зараз тестує. Йдеться про…

    05.10.2024

    Telegram випустив масштабне оновлення з новими функціями

    Telegram представив масштабне оновлення, яке включає безліч нових функцій і поліпшень. Тепер користувачі можуть надсилати…

    05.10.2024

    Браузер Arc Search з ШІ відкритий для бета-тестування

    Браузер Arc Search з інтегрованим штучним інтелектом тепер доступний користувачам Android у рамках відкритого бета-тестування.…

    05.10.2024

    Apple використовує OLED TDDI для створення тонкого iPhone 17 Air

    Apple, за чутками, готується випустити тонкий iPhone 17 Air, який буде схожим на iPad Pro…

    05.10.2024

    Telegram повідомив про рекордні навантаження на сервери: що відомо

    Популярний месенджер Telegram зазнає дуже серйозних навантажень. Причина - ситуація у ряді близькосхідних країн. Що…

    05.10.2024