Chrome почне “клеймити” сайти, що повільно завантажуються

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google почав експеримент з присвоєння значків ганьби веб-сайтам, які повільно завантажуються в Chrome. Після перевірки роботи системи нова функція з’явиться в браузері компанії.

Скоро в Chrome з’явиться новий значок, призначений для позначки сайтів, «створених так, що вони ледве завантажуються». Google буде аналізувати історію затримок завантажень, щоб визначити сайти, які самі винні в повільному завантаженні контенту. Подібні ресурси планується відзначати особливим значком.

При аналізі історії завантажень буде визначатися причина затримок: чи винен в цьому сам сайт, чи застарілий комп’ютер або гаждет, або є тимчасові проблеми зі зв’язком. Таким чином, браузер буде попереджати користувачів про те, наскільки швидкий сайт, на який вони зайшли. Зелене світло індикатора завантаження буде позначати, що ви на швидкому сайті, а червоний – що завантаження контенту ви можете так і не дочекатися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У компанії заявили, що розробники нового рейтингу дуже відповідально поставилися до питання визначення критеріїв хорошої і поганої швидкостей завантаження, а значить у власників сайтів не повинні виникнути претензії з приводу необгрунтованого присвоєння ганебних значків повільного завантаження.

Коли новий сервіс з’явиться в Chrome, поки не повідомляється. Для його коректної роботи потрібно зворотний зв’язок з веб-розробниками оцінюваних сайтів, а на це потрібен час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.