З наступного тижня: Instagram офіційно почне приховувати лайки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Instagram почне тестування з відключення лайків на наступному тижні. Про це повідомило видання Wired з посиланням на керівника сервісу Адама Моссера.

Користувачі платформи в ході експерименту на деякий час перестануть бачити кількість лайків у стрічці з підписками. Власники акаунтів зможуть подивитися лайки тільки в особистих публікаціях.

У компанії сподіваються, що з відключенням лайків користувачі сфокусуються на якості розміщуваного контенту, а не на кількості реакцій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тестування на даний момент буде проводитися в США, але не виключено, що в майбутньому воно торкнеться й інших країн, пояснив Моссера. Раніше про «зникнення» лайків повідомляли користувачі з Канади, Австралії, Нової Зеландії, Японії, Італії, Ірландії та Бразилії.

Як повідомив Моссера, Instagram таким чином намагається стати «найбезпечнішим місцем в інтернеті». Нагадаємо, що соціальна мережа вже тестує ряд функцій, які спрямовані на боротьбу із цькуванням і образливим контентом: наприклад, Instagram дозволив приховувати коментарі інших користувачів під своїм записом, а також став пропонувати список акаунтів, від яких слід відмовитись.

У соцмережах розгорілася суперечка з приводу нової політики Instagram, помітили в Wired. Серед інших скарг користувачі відзначають, що приховування кількості лайків ускладнить роботу сторонніх сервісів, створених для аналізу постів у соціальній мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.