Названо чотири країни, які будуть домінувати в 5G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До 2025 року більше половини користувачів надшвидких мобільних мереж 5G буде припадати всього не чотири країни. І Європейських країн в їх числі немає. Такий прогноз дали фахівці GSMA Intelligence.

«Буде невеликий кластер країн, які очолять впровадження 5G, а інший світ піде за ним, — наводить джерело слова Тіма Хэтта (Tim Hatt), керівника відділу досліджень в GSMA Intelligence. – На Китай, Японію, Корею і США до 2025 року припадатиме більше половини світових абонентів 5G».

До середини десятиліття в Кореї частка мобільних підключень 5G досягне 66%, в США — 50%, в Японії — 49%. В абсолютних значеннях лідером буде Китай з 600 млн сполук. Очікується, що всього в світі до 2025 року підключення 5G буде у 1,55 млн осіб, що складе 18% загального числа користувачів мобільного зв’язку.

Джерело уточнює, що ці дані відносяться до споживчого сегменту. Між тим, технологія 5G має великий потенціал і в корпоративному сегменті, де її впровадження допоможе керувати «розумними» фабриками з роботами і датчиками.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.