Google придумала, як зробити додаток YouTube ще зручніше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вам подобається інтерфейс програми YouTube для Android? Особисто у мене немає до нього особливих претензій, якщо не вважати історій, які там ну абсолютно не потрібні, і не завжди працюючий механізм зміни орієнтації при відкритті повноекранного режиму. Однак Google вважає, що немає меж досконалості, а тому вирішила переробити інтерфейс програми, змінивши компонування його елементів згідно з частотою їх використання. Таким чином має вийти більш зручне для користувача оформлення, яке до того ж принесе користь і самій Google.

Напевно, все так чи інакше читають коментарі до відео, які дивляться. Особливо це стосується роликів з непередбачуваним або трешовим сюжетом, читання коментарів до яких часом забавляє навіть більше, ніж відзнятий контент. До того ж, коментарі дозволяють заздалегідь сформулювати ставлення до відео, що більш ніж актуально, якщо воно довге. Зрештою, куди краще прочитати відгук і зрозуміти, що тут нічого ловити, ніж витратити на перегляд 20-30 хвилин життя і піти розчарованим. Чи Не так?

Розробники Google теж вважають, що коментарі до відео не менш важливі, ніж саме відео. Тому було вирішено перенести блок з коментарями вгору, ближче до вікна відтворення, щоб мати можливість прочитати відгуки залишені користувачами або зауваження без необхідності перегортати всю сторінку в самий її кінець. Адже раніше дістатися до коментарів було досить важко, оскільки вони розташовувалися в самому низу, під рекомендованими відео, перегорнути які у багатьох просто не вистачало терпіння.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Судячи з усього, поки цей інтерфейс знаходиться в тестовому режимі, однак до його випробувань Google залучила рядових користувачів, які отримали доступ до оновлення в автоматичному режимі. Пошуковий гігант частенько вдається до такого способу поширення тестових версій своїх додатків, застосовуючи необхідні зміни у себе на серверах. Це дозволяє залучити до тестування широке коло користувачів, але при цьому не викладати оновлення в Google Play, звідки його зможуть завантажити всі без винятку.

Втім, коментарі перенесли вище не тільки для того, щоб дати користувачам можливість читати їх під час перегляду відео. Справа в тому, що, коли цей блок розміщувався внизу, коментаторам було непросто залишити свій відгук про ролик. А оскільки велика кількість коментарів впливає на ранжування ролика, підвищується ймовірність його попадання в тренди, де його побачать більше людей, які подивляться рекламу, що розміщується Google і її партнерами в самих відео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.